Puppies

 

You can see more info about planned litters and puppies on both breeds puppy pages. 

Lisätietoa tulevista pentueista ja nykyisistä pennuista löytyy bostoninterrierin ja tiibetinspanielin pentusivuilta. 

 

-------------------------

Ennen pennun hankintaa

Olethan harkinnut huolella pennun hankinnan? Ovathan kaikki perheessänne innoissanne pennun tulosta kotiinne? Koira on uusi perheenjäsen, josta on vastuussa ehkä 10-15 vuotta. Tänä aikana elämässäsi voi tapahtua muutoksia ja silti sinun on huolehdittava koirastasi.

Koiran hoito myös maksaa. Koira syö joka päivä, se on rokotettava ja se voi sairastua. Ja kun suunnittelet lomaa, koira tarvitsee hoitopaikan. Pennun hankintahinta on vain osa kuluista. Koirasta on ison ilon lisäksi myös työtä. Jos vielä haluat pennun, olen kasvattajana valmis auttamaan sen kehityksessä.

Pentueen eteen on tehty valtavasti työtä jo ennen sen syntymistä. On selvitetty vanhempien taustoja ja huolella sitä, että sopivatko ne toisilleen. On selvää, että kasvatuksessa pyritään kokonaisuudessaan terveeseen koiraan myös luonteeltaan ja rakenteltaan. Koirat ovat kuitenkin eläimiä ja ne voivat myös sairastua. Yksikään kasvattaja ei pysty takaamaan sitä, että pennusta kasvaa terve aikuinen koira. Jos oletat toisin, älä hanki elävää eläintä.

Voit myös itse vaikuttaa koiran terveyteen. Ei kannata kuunnella ketä tahansa, vaan kasvattajan ohjeita. Hänellä on kokemusta ja tietoa ainakin siitä, kuinka omat koirat ovat kehittyneet hyvin. Jos et luota kasvattajaan, älä hanki pentua häneltä.

Velvoitan ottamaan vakuutuksen pennulle sen ensimmäisiksi elinvuosiksi. 

Luottamuksen on oltava molemminpuolista. Kasvattaja luottaa siihen, että ymmärrät hankkivasi pitkäaikaisen lemmikin ja perheenjäsenen. Sinun on myös perehdyttävä koiran kasvatukseen ja koulutukseen. Vain sillä tavalla koiran ja sinun välillesi voi syntyä toimiva suhde.

Kun kilpailet koirasi kanssa, kennelnimi velvoittaa myös sinua. Sen kautta edustat kasvattajaa. Törkeä käyttäytyminen leimaa koko kenneliä. Keskity koiran kanssa vain omaan suoritukseesi, älä arvostele muita.

Jos olet valmis sitoutumaan näihin asioihin, tervetuloa joukkoomme.

___________________

Luovutan pennut rekisteröityinä, useaan kertaan madotettuina, mikrosirutettuina sekä eläinlääkärin tarkastamina. Pennun mukana tulee luonnollisesti myös hoito- ja ruokintaohjeet sekä kattava pentupakkaus, jossa on pennulle ruokaa, leluja ja tärkeitä tarvikkeita.

Pennut kasvavat ihmisten keskellä kotioloissa syntymästään saakka tottuen kodin normaaleihin ääniin, toisiin koiriin ja lapsiin. Pentujen vanhemmat ovat aina näyttelyissä palkittuja sekä asianmukaisesti terveystarkastettuja. Jokainen yhdistelmä on tarkkaan harkittu ja jalostukseen käytän ainoastaan yksilöitä, joilla on mielestäni annettavaa rotuun. Pyrin valitsemaan nartulleni suvultaan ja muilta ominaisuuksiltaan mahdollisimman sopivan uroksen.

Tärkeimpänä pidän hyvää huolehtivaa kotia, jossa koiralle on aikaa. Shandita's -pennut myydään lemmikeiksi, mutta näyttelyistä kiinnostunutta autamme ja opastan mielelläni. Näyttelyistä kiinnostuneelle pyrin valitsemaan mahdollisimman lupaavan pennun, mutta näyttelymenestystä en kuitenkaan voi taata, sillä jokainen pentu kasvaa ja kehittyy eri tavalla.  Toivoisin  yhteydenpidon olevan tiivistä myös pennun luovutuksen jälkeen ja pennun ostajan olevan myös halukas viemään kasvattini terveystarkastuksiin saadakseni sitä kautta arvokasta tietoa tulevaisuuden kasvatustyötä ajatellen. Jos Shandita's -pentu kiinnostaa tai olet halukas tietämään tulevaisuuden pentusuunnitelmista, niin soita tai lähetä sähköpostia. Pentuja voi tulla katsomaan ensimmäisen kerran noin kneljäviikkoisena. Tällöin keskustelemme mihin tarkoitukseen olet pentua hankkimassa ja yritämme löytää sinulle viikkojen kuluessa mahdollisimman sopivan pennun.

Olen jäsenenä mm: SuKoKa, Suomen Kennelliitto, Tiibetinspanielit ry ja Suomen Bostonit ry. Olen allekirjoittanut Suomen Kennelliiton kasvattajasitoumuksen vuonna 2000.